Biografie - Michael Wernert eigenaar Vintage Monger

Mijn naam is Michael Wernert, in 1970 geboren in Utrecht. Na ruim 20 jaar werkzaam geweest te zijn in de IT, besloot ik om het roer helemaal om te gooien. De zekerheid van een vaste baan en een gegarandeerd inkomen waren voor mij niet langer zaligmakend. Ik wilde mijn hart volgen. Van mijn passie mijn werk maken!


Mijn liefde voor de items die ik in- en verkoop ontstond jaren geleden toen ik gedurende mijn studie elk weekend in de grootste Vintage winkel van Utrecht werkte (RonTonTon). Mijn werk bestond daar vooral uit het restaureren van lampen en meubels waardoor dit met name echt een specialiteit is geworden. Ook ondersteunde ik in de verkoop en leerde veel over Vintage Design. 

Naast het vinden van bijzondere items, beschik ik over twee rechterhanden, die vrijwel elk idee om kunnen zetten in een nieuw en apart object. Als het om mijn eigen creaties gaat doe ik geen enkele concessie aan het gevoel wat ik erbij wil hebben. Ik volg geen trends en creëer daarom items die overeen komen met hoe ik het voor ogen had. Op de pagina “Industrial Art” zijn enkele van mijn creaties te vinden.

Misschien heeft u wel een Vintage of Antiek item in uw bezit met een historie of met een speciale betekenis voor u, maar ligt het nu ergens opgeborgen waar niemand het kan zien. Neem dan gerust contact met mij op. Er is een grote kans dat ik het zo kan aanpassen dat het een mooi object wordt wat gezien mag worden of weer een functioneel doel zal krijgen. Voor een aantal voorbeelden kijk dan eens op mijn pagina “Special Request”.

De items die ik aanbied op mijn website zijn altijd zeer divers. Waar nodig, gerestaureerd of functioneel gemaakt zonder afbreuk te doen aan de authenticiteit. Elke lamp wordt door mij nagekeken en getest op gebruik en veiligheid, indien nodig zullen fittingen en bedrading vervangen worden voor nieuw. Om te zien wat er aangeboden wordt neem dan eens een kijkje op mijn pagina “Vintage & Industriële Verlichting”.

Zoekt u iets specifieks wat u nog niet heeft kunnen vinden? Heeft u een mooi item waar u iets mee wilt, maar u weet niet precies wat? Neem gerust contact met mij op wellicht kan ik u hier mee helpen. info@vintagemonger.nl

Wat is nu een Vintage Monger
De naam monger is een beroepsnaam die veel gebruikt werd eind 18e eeuw het betekend zoveel als handelaar of verkoper van diverse goederen. Vintage is een algemene term voor mooie spullen uit de periode tussen 1950 en 1980 op mijn pagina "Vintage" zijn een enkele voorbeelden te vinden.

 

   

 

© 2016 - 2023 Vintage Monger | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel