Blog 02; Het perfecte(?!) cadeau

Mijn dochter Nina is zojuist 14 jaar geworden dus toen ik een aantal maanden voor de grote dag aan haar vroeg wat ze voor haar verjaardag zou willen dacht ik dat ze zou zeggen een uitgebreider mobiel abonnement, een nieuwe telefoon of misschien wel geld. Maar haar antwoord was “Ik wil een echte Vintage Monger”! Dat vond ik echt het gaafste cadeau wat ze maar kon vragen, en ik natuurlijk super trots dat ze mijn creaties zo gaaf vindt dat ze er een voor haarzelf wilt.

Tijdens het ontstaan van mijn creaties vraag ik gedurende het maak proces altijd feedback aan mijn vrouw en dochter, Dat doe ik als het concept en samenvoeging van componenten in basis gereed is, na de grove afwerking en uiteindelijk als het object echt helemaal klaar is. Nina heeft een enorm creatieve kijk op dingen en oprecht in haar feedback waarbij ze soms ook briljante ideeën aandraagt waar ik niet eens opgekomen was. Dus het Vintage Monger gevoel zit er al wel een beetje in.

Toen ze de lamp voor haar verjaardag kreeg was haar de reactie nog leuker dan verwacht, ze keek  gelijk naar de details en wilde weten waar al de onderdelen vandaan kwamen. In dit geval een voet van een antieke naaimachine, koperen machine onderdelen, onderdelen van een jaren 60 apparaat, een meter uit een oude fabriek, een koper deel van een brander uit 1930 verschillende koppelingen uit de 50er jaren. De lampenkap komt van een jaren 60 diafragma, maar Ik wilde ook iets toevoegen uit haar kindertijd dus heb ik een verroeste veer van haar inmiddels vergane trampoline gebruikt in het ontwerp.

De foto’s hierboven boven zeggen meer dan woorden, maar vond het zo’n leuk project dat ik dit graag wilde delen met mijn blog.

Ik heb uiteraard wel uitgebreide foto’s gemaakt van het ontwerp die HIER te zien zijn, maar zoals je zult begrijpen deze lamp is niet te koop ?.

Groetjes Michael Wernert Vintage Monger

   

 

© 2016 - 2023 Vintage Monger | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel