Blog 3; Restauratie en “Pimpen” Vintage Illusie

Een trouwe facebook volger en fan van mijn Recycle Design items werkt in de entertainment industrie en heeft een Vintage illusie (goocheltruc) voor zijn shows. Deze was in echter in slechte staat en paste qua uiterlijk niet meer bij zijn optredens. Bij de vraag wat hij in gedachte had qua uiterlijk of “Look & Feel” was het antwoord “Steampunk”, Carnivàle, Freakshow, jaren 20/30. Daar kon ik wel wat mee dus samen gekeken naar beelden die deze “sfeer” onderschreven, zo ontstond er een moodboard. Na het bedenken en opstellen van een stappenplan en calculatie had ik het “plaatje” compleet en kreeg ik na het versturen van de offerte vrijwel direct akkoord en kon het project beginnen.

Pimpen decoupeerzaag

De decoupeerzaag “pimpen” was een mooie uitdaging, vooral omdat er geen enkel voorbeeld van bestond (!) Dus hier moest ik echt maximaal gebruik maken van mijn creativiteit en het inzetten van mijn voorraad vintage/antieke onderdelen. Daarnaast was het essentieel dat de decoupeerzaag het ook bleef doen.Pimpen van de koffer

De koffer die tevens fungeert als tafel voor de illusie was “technisch” niet in orde en had waterschade, deze is geheel gestript van al zijn onderdelen waarbij alleen de houten basis overbleef. Het hout is voorzien van een 3mm hardhouten fineer laag en afgewerkt met 3 lagen mahonie parketlak en 2 lagen matte patserlak. De originele metalen scharnieren en de koffersluiting zijn vervangen voor messing onderdelen die deels handgemaakt zijn. De messing platen op de koffer welke ik heb gebruikt voor het “pimpen” zijn handgemaakt en met kleine koperen spijkers en aangebracht op de koffer. De poten die van de koffer een tafel maken zijn gerestaureerd en op kleur gebracht. Het handvat van de koffer is volledig handgemaakt zodat het in lijn is met de koffer.

De complete illusie

Het element wat op de tafel komt te staan heeft eenzelfde behandeling ondergaan als de koffer, inclusief de handgemaakte elementen zodat het als geheel ook klopte. Waarbij de uitdaging voor mij was om niets te wijzigen aan het “technische” onderdeel van deze illusie. (goochelaars die dit lezen weten wat ik bedoel) ?.Ik heb geheimhoudingsplicht als het gaat om het restaureren van de illusie wat ik uiteraard  respecteer, om die reden kan ik dus niet elk component of onderdeel beschrijven waar ik de nodige aanpassingen aan heb gedaan in dit blog.
 

   

 

© 2016 - 2023 Vintage Monger | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel