Opdracht voor het maken van een display "The Supervillain Trio"

Deze opdracht kwam van iemand die ik had ontmoet op een verjaardag van een kennis, waarbij hij na ons leuke gesprek mij is gaan volgen op mijn Social media kanalen waar ik regelmatig updates geef van de Recycle Design items die ik maak (Facebook en Instagram).  Hij vond in het buitenland 3 oude biljetten van Saddam, Lenin en Kim jung il zoals hij het noemde “Het superschurken trio” (The supervillain Trio). Zie foto:

Deze opdrachtgever is eigenaar en tevens ook een van de creatieve van een marketing bureau en heeft zijn sporen ruimschoots verdient in dit landschap. Hij wist dus ook dat deze 3 biljetten zoals ze waren niet echt iets waren om simpelweg in een fotolijst te plakken en op te hangen, hier moest dus iets bijzonders mee gebeuren.

Door het gesprek wat wij hadden gehad en het volgen van mijn Recycle Design updates dacht hij dus aan mij (Vintage Monger). We hadden afgesproken bij zijn bedrijf en samen een aantal ideeën besproken en in hoofdlijnen het design van een display getekend. Na zijn goedkeuring op het voorlopige design kreeg ik de opdracht om een display te maken.

Het design van het display stond dus niet vast, Ik maak namelijk altijd gebruik van materialen die ik op voorraad heb, die materialen zijn vondsten of onderdelen van items waarvan ik tijdens het “maak” proces zie dat het bij elkaar past of dat een design klopt. Op voorhand kan ik dus eigenlijk nooit precies vertellen wat ik zal creëren of hoe het eindresultaat er uit zal komen te zien.

De wensen van de klant waren; Het geld in plexiglas, iets met koperen schroeven en het display van staal en hout. Rekening houdend met de gehele constructie moest de basis in ieder geval voldoende gewicht hebben om de plexiglas displays stevig op hun “sokkel” te laten staan. Met deze wensen ben ik aan de slag gegaan waarbij ik mijzelf de restrictie had opgelegd alleen gebruik te gaan maken van vintage materialen die ik in mijn voorraad had, met uitzondering van het plexiglas ?. Het resultaat is hieronder te zien.

Het stalen onderstel bestaat uit 2 delen van een oude wringer uit 1930, het zware hardhouten tussenstuk komt van een scheepswerf gedateerd rond 1940, de metalen staanders komen van een antieke lamp uit de jaren 30, de koperen schroeven en vierkante bouten komen uit een voorraad van een 90 jarige heer(!). Omdat het geld goed zichtbaar moest zijn heb ik ervoor gekozen om het plexiglas nieuw te bestellen.

Uw opdracht?

Heeft u een Antiek, Vintage of gewoon een bijzonder item wat voor u waarde heeft maar het zoals het in zijn huidige staat is niet iets om als object neer te zetten of op te hangen? Neem dan eens contact met mij op via info@vintagemonger.nl 

   

 

© 2016 - 2023 Vintage Monger | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel