Karl's Ray Gun (December 2020)

Ik werd benaderd door Karl uit Australië die een jaren 60 speelgoed geweer op mijn website had gezien maar deed mij een dusdanig laag bod dat ik hier (in eerste instantie) niet akkoord mee ging, er worden wel vaker biedingen gedaan die vele malen lager zijn dan een item of object werkelijk waard is. Dus ik melde hem via email dat ik zijn bod niet kon accepteren. 

Karl antwoorde terug en vertelde mij waarom hij dit stuk speelgoed zo graag wilde kopen en waarom hij er niet meer voor kon betalen.

Karl zijn verhaal

"Ik ben in 1960 in Polen geboren. Toen ik 4 jaar oud was, werd ik erg ziek met een mysterieuze ziekte die niemand kende. Ik werd voor een periode van meer dan 3 maanden opgenomen in het Jagiellonian University Teaching Hospital in Krakau, waar ze alle mogelijke tests op mij uitvoerden om erachter te komen wat het probleem was. Bij een daarvan moesten de lymfeklieren in mijn oksel worden verwijderd om mijn lymfestelsel te analyseren. De operatie werd uitgevoerd met alleen een plaatselijke verdoving, waarbij ik stevig aan het operatie bed vastgebonden was en mijn gezicht bedekt was met een doekje zodat ik niet kon zien wat ze aan het doen waren. Ik kon me niet bewegen, naar adem snakkend en bang erg bang als jochie van 4 jaar oud.

Nadat de operatie eindelijk was afgelopen, kwam mijn moeder mij begroette met een hele dikke knuffel, en een "Big Box" met een afbeelding van een geweer erop ...Ik opende nieuwsgierig en snel de doos en kon mijn ogen niet geloven. In deze doos zat het mooiste speelgoed geweer dat ik ooit had gezien, (in 1964 was je in Polen al stoer als je een primitief houten geweer had dat je zelf had gemaakt ......). Zodra ik het geweer zag, was er maar één ding in mijn gedachten WRAAK!

Ik pakte het geweer en rende terug de operatiekamer in, richtte het geweer op de chirurgen drukte de trekker af en luisterde met grote voldoening naar het geluid van Ra - Ta Ta Ta Ta Ta Ta Ta Ta Ta Ta Ta Ta. Ik was een beetje verrast dat ze niet boos op me werden, maar in een deuk lagen door mijn actie.

Uiteindelijk zijn de doctoren er in geslaagd om een behandeling voor mijn ziekte te vinden, maar heb daar helaas wel ongeneeslijke leverschade aan opgelopen. Het speelgoed geweer werd mijn favoriete speeltje en ik werd een held voor alle jongens uit mijn dorp. Helaas, toen ik Polen verliet in 1978, raakte ik gescheiden van mijn favoriete speeltje, en heb ik het nooit meer ergens kunnen vinden.

Waarom word ik nu zo sentimenteel?

Afgelopen vrijdag kreeg ik de diagnose ernstige alvleesklierkanker wat mij deed denken aan de keren dat ik als kind in het ziekenhuis doorbracht en het incident met het speelgoed geweer. Ik dacht dus dat het leuk zou zijn om er weer een te krijgen om mezelf zo een beetje op te vrolijken, en heel misschien dat het mij wel wat extra “kracht” kan geven in de onzekere tijd die ik tegemoet zal gaan.

Volgens de laatste informatie heb ik nog tussen de 6 maanden en 1 jaar te leven….afhankelijk van hoe ernstig mijn kanker gevorderd is, wat nog onbekend is voor mij. Maar ik zal niet ten onder gaan zonder een gevecht, en het geweer gaat mij daarbij helpen 😉. Maar omdat de medische kosten zich aan het opstapelen zijn kan ik je niet meer bieden dan wat ik nu aan je voorstel.”

Nou dit verhaal liet mij dus niet koud, maar dacht wel van hmmm is dit verhaal wel echt of probeert iemand op een slinkse manier een serieuze korting te krijgen, want hij sloot zijn berichten steeds af met “Karl” en voor de rest helemaal niets, hij zit niet op Facebook, Instagram of welk ander social media platform dan ook. Helaas moet in tegenwoordigop je op je hoede zijn. Ik gaf dit ook bij Karl aan die begreep mijn twijfel en stuurde mij een bericht met daarin kopie van zijn rijbewijs, paspoort en zelfs een kopie van de door de artsen opgemaakte diagnose, het was dus duidelijk dat dit een echt persoon was met een echt (vervelend) verhaal zo rond de Kerstdagen.

Ik besloot dus om op zijn aanbod in te gaan ook al verdiende ik hier nu niets mee wat natuurlijk wel de bedoeling is met mijn bedrijf Vintage Monger. Toen nog de uitdaging om dit kwetsbare speelgoed geweer zonder schade naar de andere kant van de wereld te sturen, Australië! En er voor te zorgen dat het precies voor de Kerstdagen bij Karl binnen is. Dit is allemaal meer dan goed verlopen gisteren op 23 december kreeg ik het bericht van Karl inclusief deze 2 foto’s dat het pistool bij hem binnen was. Letterlijk zo blij als een kind, ik hoop dan ook oprecht dat dit voor hem bijzondere speelgoed geweer hem de kracht zal schenken die hij heel hard nodig zal hebben de komende maanden.

Voor mij een bijzonder verhaal en past denk ik mooi bij deze Kerst periode

   

 

© 2016 - 2023 Vintage Monger | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel